Producenci

Newsletter

Kontakt

Masz pytanie? Napisz lub zadzwoń!

Zadzwoń: +48 691 679 374

Napisz!

Fasola czarna bio 400g

Fasola czarna bio - 400g - Bio Planet

Więcej

5,90 zł

442

Dostępność: dostępny

Dodaj do koszyka

Czarna fasola jest bardzo bogatym źródłem białka.

 

Zawiera witaminy z grupy B, błonnik oraz wiele składników mineralnych: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor.

 

Błonnik zawarty w czarnej fasoli pomaga w prawidłowym trawieniu, reguluje i utrzymuje odpowiedni poziom cukru we krwi i obniża poziom cholesterolu  LDL.

 

Czarna fasola może być spożywana samodzielnie jako danie bądź pasta albo jako dodatek do zup, gulaszu, potraw duszonych itd.

 

Najlepiej smakuje z aromatycznymi przyprawami: oregano, majeranek, kminek.

 

Wspaniale zaspokaja głód.

 

Skład:

fasolka czarna* 100%

(*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli)

 

Sposób przygotowania:

Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.


Informacja alergiczna:

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

  • Waga: 400g

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Razem 0,00 zł

Do kasy